ילדה חמודה מבנות הגן החלה להרכיב משקפיים, התרגשנו יחד איתה ועם משפחתה היקרה וחגגנו מסיבת משקפיים עם פעילויות מדליקות, ויצאנו מוקסמים עם חוויות בלתי נשכחות.
הקמנו מרפאת עיניים בגן ו"נסיכת המשקפיים", התחפשה ל"רופאת העיניים", כמובן שהיתה רשימת המתנה לבדיקות, והילדים רשמו את שמם ברשימת ההמתנה. "הרופאה" ערכה בדיקות ראיה לכל ילדי הגן, ונתנה להם "הפניות" לבדיקות ראיה מוסמכות יותר, בנוסף "נסיכת המשקפיים" חילקה לכל הילדים דפי צביעה – לוח בדיקת ראיה, ולסיום – פעילות מהנה של הכנת משקפיים ממנקה מקטרות ע"י הילדים כש"נסיכת המשקפיים" עוברת בין כל הילדים ומציעה את עזרתה.
אנו נוקטים בגישה בה חשוב להעביר לילדים את המסר בצורה נעימה שהמשקפיים עוזרים לכאלה שלא רואים טוב מקרוב או מרחוק. קיבצנו את הילדים למפגש, והסברנו להם על העין, הראייה ואמצעי העזר – משקפיים:
למדנו שחלק מהאנשים זקוקים למשקפיים שעוזרים להם לראות טוב יותר. יש אנשים שלא רואים טוב מרחוק, כלומר קשה להם בבירור לראות עצמים שנמצאים רחוק מהם (הם נקראים קצרי ראייה) ויש אנשים שלא רואים טוב מקרוב, חפצים קרובים נראים להם מטושטשים (הליקוי שלהם נקרא רוחק ראיה).
למדנו איך אנחנו רואים? קרני האור חודרות את האישון (=הכתם השחור באמצע העין). ברשתית (החלק האחורי של גלגל העין, החלק הרגיש לאור) מתמקדות קרני האור וכתוצאה מכך נוצרות תמונות – מה שאנחנו רואים. אם צורת העין לא מדויקת וסימטרית, קרני האור לא יכולות להיות ממוקדות באופן מדויק, ולכן נוצרת תמונה מטושטשת = תמונה שנראית לא ממוקדת. תפקיד המשקפיים למקד את קרני האור במיקום המדויק על הרשתית כדי שתיווצר תמונה ברורה וחדה.